Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi web sayfalarına hoş geldiniz Sayın Ziyaretçi

Öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarını korumak ve geliştirmek, bunun yanı sıra öğrencilerin sosyalleşmelerine de katkıda bulunmak amacıyla belirlenen bir program çerçevesinde Spor Şubesince çeşitli spor etkinlikleri düzenlenmektedir.

Her yıl düzenlenen Çankırı Karatekin Üniversitesi Geleneksel Spor Oyunları, yaklaşık 300 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşmektedir. Basketbol, Voleybol, Futbol, Güreş, Masa Tenisi, Badminton dallarında yapılan turnuvalarda Fakülte ve Yüksekokullarımızın takımları birbirleriyle yarışmaktadırlar.

Geleneksel Spor Oyunlarımızdan Görüntüler

Üniversitemizde 3 adet kapalı spor salonu 1 adet Sağlıklı Yaşam Merkezi (Fitness Salonu) bulunmaktadır.

Kampüsümüzde inşası biten 4 fakülte, rektörlük binası, sosyal tesis, spor kompleksi, merkezi laboratuvarlar, yemekhane, 1200 öğrenci kapasiteli 2 amfi, kafeterya ve 1080 kişilik yurt bulunmaktadır. 2500 kişilik Yemekhane Binası 6391 m2’lik alanda aynı anda 2500 kişiye hizmet verebilecek kapasitededir.

Türkiye’deki ilk 3 önemli projeden biri olan 8415 m2 büyüklüğündeki Spor Salonu 630 kişilik tribünü olan çok fonksiyonlu ve donanımlı bir tesistir. Spor tesisinin içerisinde; jimnastik salonu, fitness salonu, badminton salonu, 8 adet antrenman salonu,sauna, kafeterya, toplantı odası ve 4 adet derslik bulunmaktadır. Ayrıca kampüs içinde açık alanda basketbol, tenis ve voleybol sahaları da bulunmaktadır.

Ve en önemlisi öğrencilerimizin rahatça barınma imkanını sağlayacak olan 1080 öğrenci kapasiteli KYK Öğrenci Yurdu modern yapısı ve donanımlı sosyal tesisleriyle öğrencilerimizin hizmetindedir.

Çankırı ilindeki Milli Parklar ve tabiat parklarında ( Ilgaz Dağı Milli Parkı,Hazım Dağlı Milli Parkı, Kadın Çayırı Tabiat Parkı, Kenbağ Tabiat Parkı), Yayla ve göletlerde (Kırkpınar Yaylası, Alpsarı Göleti ve benzeri mesire yerleri)öğrencilerin doğa turizmi (doğa yürüyüşü,yamaç paraşütü, kuş gözlemciliği), kış turizmi (kayak), yayla turizmi, olta balıkçılığı, at biniciliği yapma imkanları bulunmaktadır.Detaylı bilgi için tıklayınız.

İldeki Alışveriş Merkezlerinde sinema salonları (7 adet), bowling salonu, bilardo, masa tenisi oynama imkanları bulunmaktadır.
Ayrıca Gençlik ve Spor bakanlığına ait öğrencilerin faydalanabileceği Gençlik Merkezleri ve kapalı yüzme havuzu bulunmaktadır.Detaylı bilgi için tıklayınız.

Üniversitemiz birçok sosyal etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır. Üniversitemizde “FesTekin” adı altında her yıl 4 gün boyunca bahar şenlikleri düzenlenmekte ve şenliğe birçok ünlü şarkıcı davet edilmektedir. Ayrıca üniversite bünyesinde her yıl çeşitli sempozyumlar, konferanslar, paneller, tanıtım günleri düzenlenmektedir.

Orman Fakültesi bünyesinde öğrencilerimizin araştırma yapmalarına imkan sağlayan laboratuvarlar ve kütüphane bulunmaktadır. Orman Fakültesinde tüm Anabilim Dallarına hizmet verebilecek kapasitede bir kütüphane bulunmaktadır. Kütüphaneden, tüm akademik personel ve öğrencilerin yararlanabilmektedir ve mesai saatleri içerisinde hizmet sunmaktadır. Fakülte kütüphanesinde 3000`den fazla Türkçe ve yabancı dillerde kitap bulunmaktadır. Fakültemiz öğrencileri için yemekhanemiz öğle saatlerinde hizmet vermektedir.

Ayrıca fakültemizde öğrencilerimizin boş zamanlarında ders aralarında dinlenebilecekleri bir yeşil alan, bahçe ( 3600 m2) mevcuttur.

Bahçemizde, Hıdrellez şenliği, mezuniyet töreni gibi çeşitli etkinlikler her sene yapılmaktadır. Web sayfamız Etkinlikler kısmından detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Hıdırellez Şenliğimizden görüntüler

2014 Mezuniyet Töreni

Her yıl fakülte bünyesinde öğrencilerimizin meslekleri hakkında bilgi edinmeleri ve tecrübe kazanmaları amacıyla “Teknik Gezi” gerçekleştirilmektedir. Web sayfamızın Etkinlikler kısmından detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

2014 Teknik Gezimizden Fotoğraflar

Adaylar için...

Ziyaretçi:

Çankırı Karatekin Üniversitesi Orman Fakültesi Yeni Mah. Bademlik Cd. Çankırı
Tel: +90 376 212 2757   Faks: +90 376 213 6983     E-posta: ormandekan@karatekin.edu.tr
En iyi görünüm için Chrome ve 1024x768 veya daha yüksek çözünürlük tavsiye edilir.