Rektör Çiftçi, Bingöl Üniversitesi Akademik Açılış Töreni ile Uluslararası Bal Şurasına katıldı

REKTÖRÜMÜZ Prof. Dr. Harun Çiftçi, Bingöl Üniversitesi’nin Akademik Açılış Töreni ile Uluslararası Bal Şurası ve Festivali`ne katıldı. Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile 11 ülkeden bilim insanları, Türkiye`den 22 üniversite rektörü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sektör temsilcileri, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, bugün uluslararası organizasyonlar yapan, yine uluslararası geçerliliği olan bir takım sıralamalarda yıllar önce kurulmuş üniversitelerden daha öne çıkmış birçok üniversitemizin olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben Kalkınma Bakanı iken YÖK ile birlikte bu programı geliştirmiştik. Özünde de şu vardı: Üniversitelerimiz kendilerini farklılaştıran, birbirinin kopyası olan üniversiteler olmasın, içinde bulundukları bölgenin kalkınma perspektifi ile üniversitenin gelişim stratejisi arasında bir uyum olsun, örtüşme olsun. Böylece üniversite ile çevresi arasında daha güçlü bağlar olsun. Bu ana fikirden hareket ederek bu programı geliştirdik. 5 pilot üniversite seçildi o tarihte. Bir tanesi de Bingöl Üniversitesi oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle seçildi bu 5 üniversite. Huzurunuzda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`a hem genel hizmetleri için hem de bu konudaki destekleri içi şükranlarımızı sunuyoruz.”

YÖK BAŞKANI ÖZVAR: “FARKLILAŞMA VE BÖLGESEL GELİŞMEYİ ÖNEMSİYORUZ”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise yaptığı açıklamada, etkinliğin üniversite ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederken, devletin 11 ve 12. Kalkınma Planlarında yer alan yükseköğretimde çeşitliliği artırma hedefi doğrultusunda, YÖK olarak çeşitli farklılaşma ve bölgesel gelişme odaklı bir planlama anlayışını önemsediklerini vurguladı. Etkinlikte bir araya gelerek yapılan çalışmaların üniversite süreçlerine ve ülkedeki yükseköğretim alanına olumlu katkılar sağlamasını temenni etti. Benzer çalışmaların bölgedeki üniversiteler tarafından yapılmasını beklediklerini de belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, özellikle dijital platform ve internet ortamında tüketicileri, üreticileri, araştırmacıları ve alana ilgi duyan tüm tarafları bir araya getirme kapasitesine sahip, önemli bir proje olarak diğer üniversitelerden de benzer çalışmalar beklediklerini dile getirdi.

REKTÖR ÇİFTÇİ: “PROJEMİZ SADECE ÜNİVERSİTENİN DEĞİL, TÜM ÇANKIRI’NIN PROJESİDİR”

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi de Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklaşması ve İhtisaslaşma programı kapsamında Bingöl Üniversitesi`nin yürüttüğü projelerin etkin çıktılarını görmekten mutlu olduklarını vurgulayarak, bu vesileyle Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve çalışma arkadaşlarına, başarılı çalışmaları nedeniyle tebriklerini iletti. Rektör Çiftçi, Çankırı Karatekin Üniversitesi`nin, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farkllaşması ve İhtisaslaşma” programına bu yıl “Sektörel Tuz ve Tuz Temeli Stratejik Ürünler” alanıyla dâhil olmasının Çankırı`ya ve bölgeye önemli çıktılar sağlayacağını ifade etti. Daha önce programa dâhil olan üniversitelerin çalışmalarını ve projelerini yakinen takip ettiklerini kaydeden Rektör Çiftçi, bilgi ve tecrübe paylaşımına önem verdiklerinin de altını çizdi. Rektör Çiftçi, “Daha önce ifade ettiğimiz gibi, bu proje sadece üniversitenin değil, Çankırı ve bölgenin projesidir. Bu nedenle tüm paydaşlarla uyum, iletişim, istişare ve iş birliği halinde bu projeyi en verimli şekilde sürdüreceğiz” diye konuştu.

Yayınlanma Tarihi: 18 Kasım 2023 Cumartesi
Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2023 Cumartesi